Der er godt nyt for de mange fodboldfans, der i disse uger hungrer efter kampe i både Superligaen, Premier League og La Liga. For der er blevet åbnet op for den professionelle sport igen, så der snart kan spilles kampe, selvom det bliver for lukkede døre.

Det sker i et forsøg på at få afsluttet de forskellige turneringer, uden der løbes en sundhedsmæssig risiko pga. COVID-19. La Liga genoptages 12. juni, den danske superliga har fået grønt lys, så nu venter vi blot på at høre hvad status bliver for Premier League.

Premier League og holdene i heftige møder

Premier League og de 20 hold har været i forhandlinger over de sidste mange uger, hvor de mange interesser og ønsker skal forenes. Og selvom Boris Johnson har åbnet op for Premier League fodbold, kræver det fortsat at mindst 14 ud af de 20 hold bliver enige om, hvordan resten af turneringen skal afvikles.

Aktuelt er et af de springende punkter, at der skal spilles på neutrale stadions, for at afværge at klubbernes fans mødes ude foran stadion. Dette vil være skidt af hensyn til COVID-19.

De 6 nedrykningstruede klubber har bare ingen interesse i at spille på neutrale stadions, da de typisk er langt bedre på hjemmebane med egne fans i ryggen. Det vil derfor være et stort slag for dem.

Der var i perioder snak om, hvor vidt turneringen skulle aflyses og om den overhovedet kunne færdigspilles. Den seneste udmelding er mest hvordan Premier League bliver færdigspillet.

De nederste hold i Ligaen kan blive tvunget til at sige JA til forslaget, for alternativt kan det blot besluttes at den endelige stilling udregnes ud fra point pr. kamp. Hvilket praktisk talt betyder at selvsamme nedrykningstruede hold vil rykke ned.

Premier League presser på og mon ikke mindst 14 af holdene bliver enige om at genoptage turneringen i løbet af Juni måned. Det er vi mange fodboldfans der glæder sig til!