Newcastle United er tæt på at blive solgt for et svimlende beløb på 2,8 mia. kroner til en Saudi Arabisk sheik. Det er nærmere bestemt Saudi Arabia’s Public Investment Fund (PIF) der står bag købstilbuddet, der efterhånden er tæt på at blive offentliggjort.

Dertil skal Premier League godkende handlen først, men når overtagelsen formegentlig går igennem, venter der en helt ny dagsorden for Newcastle og deres mange fans. De får med ét adgang til mange milliarder og rygterne om nye store spillerkøb, svirrer allerede.

Går Newcastle en ny storhedstid i møde?

Det mest interessante perspektiv ved overtagelsen er, om Newcastle går en ny storhedstid i møde? De har på mange måder en historie og fanbase, der er bedre og større end det var tilfældet for Manchester City. Se hvor de er nu, et af de bedste hold i verden.

PSG er et andet eksempel på hvor langt man kan komme med milliarder på bankbogen, selvom begge klubber hele tiden balancerer på Financial Fair Play grænsen.

Vi har dog en klar forventning om at Newcastle kommer til at blande sig i top 4 kampen, inden for de næste 2-3 år. Længere tid behøver det ikke at tage. Det vigtigste er først og fremmest, at de får hyret den rette træner og sportslige ledelse. Det er alfa omega.

De mest heftige rygter går på at de henter Mauricio Pochettino, mens andre store managers som Allegri også er ledige på markedet.

Potentielle spillerkøb

Der er mange rygter og det er helt naturligt, når en klub har adgang til mange millioner, for rygter er ligeledes et værktøj som agenterne kan bruge for at skaffe deres spillere det bedste skifte.

Vi vil her opsummere en række af de mest prominente navne, der indtil videre er sat i forbindelse med Newcastle:

  • Gareth Bale
  • Edinson Cavani
  • Coutinho
  • Koulibaly
  • Nabil Fekir
  • Donny van de Beek

De får helt sikkert ikke alle spillere, men blot 2-3 af disse navne vil gøre en mærkbar forskel. Tre af disse stjernespillere kan gøre, at de kan spille med om de europæiske pladser. Det skal blive spændende at se hvilke spillere Newcastle kommer til at købe efter ejerskiftet er gået igennem.